De vlinderstrik

Draag je regelmatig een stropdas en ben je op zoek naar goed altnatief? Wat dacht je van een vlinderstrik. Deze accessoire laat zich naar vele gelegenheden dragen. Wij zetten de gelegenheden voor je op een rij:

vlinderstrik

 

1. Naar kantoor

Afhankelijk van de cultuur bij jou op kantoor draag je regelmatig een das. Juist voor jou is een vlinderstrik de ultieme accessoire om aan je garderobe toe te voegen. Draag een casual gebreid exemplaar om een retro look te creëeren.

Om niet al te formeel op kantoor te verschijnen vermijd je liever de klassieke zwarte en witte exemplaren van satijn. Ga juist voor trendy materialen en structuren: wol, linnen, katoen of een gebreid exemplaar.

2. Tijdens het uitgaan

Indruk maken? Draag een simpel wit overhemd en combineer er een vlinderstrik bij. Eenvoudiger kan niet, maar succes bij de dames gegarandeerd. Zeker als je je strik op het eind van de avond nonchalant los om je hals laat vallen. 

Kies een klassieke zwarte zelfstrikker of ga juist voor een trendy wollen of linnen exemplaar.

3. Bruiloft

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft of ben je zelf de bruidegom? Dit is je kans om een vlinderstrik om je hals te knopen. Laat de getuigen een strik dragen die overeenkomt met het kleurthema van de bruiloft en draag zelf een afgeleide opvallend exemplaar daarvan. 

Draag een feestelijk exemplaar in bijvoorbeeld fuchsia of hemelsblauw.

vlinderstrik

4. Gala

Black tie of white tie, bij beide gelegenheden is een vlinderstrik niet weg te denken. Om misverstanden te voorkomen: bij zowel black tie als white tie kun je een witte of een zwarte vlinderstrik dragen. Het verschil tussen black tie en white tie zit niet in de kleurkeuze maar in dresscode zelf. Bij black tie combineer je een vlinderstrik bij je smoking en bij white tie draag je een rokkostuum. 

Draag een satijn zijde variant en kies een ingetogen kleur als zwart, wit of bordeaux.

5. Feestjes

Bij allerlei soorten feestje is een vlinderstrik op zijn plek. Studentenfeestjes, afscheidsborrels, kerstdiners; bij elke feestelijke gelegenheid is een strikje op zijn plaats. 

Kies voor een fluweel exemplaar tijdens de kerstdagen en draag een trendy geruit of paisley model tijdens informele feestjes.