Herenmode 2016

Nu 2016 weer begonnen is wordt de modebewuste man weer zenuwachtig, wat zijn de modetrends dit jaar? Het jaar begint natuurlijk met de laatste wintermaanden. De coltrui is weer helemaal terug! Men verwacht zelfs dat de coltrui het overhemd kan vervangen. Hiermee kan de coltrui dit jaar dan ook prima gedragen worden onder een trui. Ga bijvoorbeeld voor een trui met een V-hals, dat maakt het geheel wat slanker. Over de coltrui draagt men dan een zijden shawltje. 

Welke kleuren? 
In 2016 zal vooral de kleur blauw de doorslag geven. En dan met name de fellere kleuren blauw. Men verwacht dan ook in de winkels veel koningsblauwe broeken dit jaar. De kleur blauw wordt ook doorgevoerd in de accessoires! Bijvoorbeeld mooie blauwe bretels of blauwe manchetknopen. Dat de kleur blauw de doorslag geeft in 2016 betekent niet dat andere kleuren uitgesloten zijn. Het is zeker mogelijk om het blauw af te wisselen of te combineren met andere felle kleuren.

Kom uit je comfort zone! 
De tip die men geeft voor 2016 is combinaties maken die je normaal niet snel zou doen. Men geeft aan dat het prima is om een statement te maken. Kom uit je comfort zone! Wat je bijvoorbeeld kunt doen is om één item per outfit in een felle kleur te dragen, bijvoorbeeld een felgekleurde stropdas. Voor de echte modebewuste man is het in 2016 zelfs mogelijk om de stropdas te vervangen door een zijde shawltje. Deze wordt dan vooral gedragen onder een overhemd of over die retro coltrui. 

Stropdassen
Nu het geoorloofd is om een shawl te dragen betekent dit niet dat de stropdas verbannen is uit het straatbeeld van 2016. In tegendeel. De stropdas kan nog steeds, maar er zijn wel een aantal belangrijke trends te melden voor 2016. De breedte van de stropdas in 2016 zal tussen de 5 en de 7 centimeter zijn. Je outfit up- of downgraden mag! Dit kun je bijvoorbeeld doen met een gebreide of wollen stropdas. Denk ook hierbij weer aan de fellere kleuren. Bij stropdassenwinkel.nl heeft men verschillende trendy modellen stropdassen. De gebreide stropdassen zijn ook gemaakt van wol. Een wollen stropdas kan goed in de winter of het voorjaar, maar vorig jaar zag men deze stropdassen ook steeds vaker terugkomen in de zomermaanden. In de afbeeldingen hieronder zie je de verschillen tussen een gebreide stropdas van wol (links) en een geweven stropdas van wol (rechts). 

2016 wordt dus een kleurrijk jaar!

Meer informatie over de trends van 2016?

Check het blog op Stropdassenwinkel.nl

met de trends van 2016!