Het geheim van een gestreepte stropdas!

 

De strepen op je stropdas verklappen of je een Amerikaanse of een Europese stropdas draagt…. Ehhh, ja hoor, hoe dan? Nou, dat ga ik je vertellen!

 

Om een tot nog toe onbekende reden lopen de diagonale strepen bij een gestreepte stropdas van Amerikaanse makelij en Europese makelij namelijk precies in spiegelbeeld van elkaar! Bij Europese stropdassen lopen de diagonale strepen van linksonder naar rechtsboven en bij de Amerikaanse stropdassen is dit van linksboven naar rechtsonder. - Je moet dan wel naar degene die de stropdas draagt kijken. Niet naar beneden, naar je eigen stropdas. - Men gaat ervan uit dat ‘de dassenmaker’ aan de ander kant van de wereld naar zijn spiegelbeeld heeft gekeken toen hij daar de gestreepte das ontwierp. Misschien met een reden, misschien door een vergissing, maar vreemd is het wel…

 

Jaren geleden kon je in Amerika dan ook echt een statement maken als je daar als Europeaan aankwam met een ‘Europese stropdas’. Hetzelfde geldt voor de Amerikanen die in die tijd naar Europa kwamen met hun ‘eigen’ gestreepte stropdas. Door een stropdas te dragen uit je eigen continent kwam je erg snobistisch over. Nu is dat allang niet meer het geval en kun je van verschillende merken beide ontwerpen gestreepte stropdassen in hun collecties vinden.

 

Jammer? Misschien wel: als goedgeklede zakenman en Europeaan zou het weleens handig kunnen zijn om je collega’s, klanten of business partners in Amerika te laten zien hoe goed je jezelf kunt aanpassen door een Amerikaans strepen ontwerp te dragen…. Of beter nog: om te laten zien dat je als Europeaan je mannetje staat en gewoon eigenwijs een Europees strepen ontwerp aantrekt naar die o zo belangrijke afspraak in Amerika! ;-)

 

Hoe dan ook: ik weet zeker dat je - ondanks dat het niet meer uitmaakt – vanaf nu wel twee keer nadenkt bij het aanschaffen van een gestreepte stropdas

Stropdas met Amerikaanse strepen Stropdas met Europese streep